نوشته: چهارشنبه 23 مهر 1393 ساعت: 0:09 نویسنده: مدير سايت
افزایش میزان تولید کارخانه دام

یک مثال عملی

یکی از مهمترین مسائلی که امروزه صنعت تولید خوراک با آن مواجه است، ظرفیت تولید کارخانه می باشد. این موضوع به خصوص در مورد مجتمعهای تولید محصولات طیور ( گوشت و تخم مرغ) که به کارخانه به عنوان یک مرکز تولید هزینه نگاه می کنند، از اهمیت بیشتری برخوردار است. در مقابل کارخانجات تولید خوراک دام سنتی، به واحد تولیدی خود به عنوان مرکزی برای سودآوری نگاه می کنند. مهندسین کارخانجات خوراک دام دائما˝ به این فکر می کنند که چگونه می توانند بدون سرمایه گذاری و اختصاص حجم بزرگی از منابع مالی، گلوگاه های تولید را شناسایی و آن را مدیریت کنند. شرکت Evonik از این مساله به خوبی آگاه بوده و برای مدیریت آن، آماده 1ارائه خدمات مشاوره به تولید کنندگان خوراک است.
یکی از راههای افزایش ظرفیت تولید در یک واحد تولید خوراک، به حداقل رساندن میزان استفاده از مواد اولیه مایع است. همانطور که مقدار مشخصی از مواد مایع با کاهش گرد و غبار و جلوگیری از دمیکس شدن در طول نگهداری و حمل و نقل می تواند موجب بهبود کیفیت خوراک شود، استفاده زیاد آن نیز می تواند موجب افزایش زمان میکس (یا کاهش زمان میکس برای محصولات جامد) و کاهش یکنواختی مخلوط نهایی شود: شکل 1 زمان میکس مواد اولیه ریز مغذی جامد را با زمان میکس برای وضعیتی که در همان میکسر مواد مایع اضافه شده باشد، مقایسه می کند. در صورت افزودن یک ماده مایع، زمان اختلاط چنین مایعی به وضوح کوتاهتر از آنچه می بایست باشد، است مگر اینکه زمان اختلاط کل افزایش یابد. افزودن دومین ماده اولیه مایع (در اینجا افزایش مقدار مایع با دو برابر کردن آن از %100 به %200 مثال زده شده است) باعث می شود زمانی که بایستی صرف به دست آوردن یک مخلوط همگن گردد، از دست برود.
اخیر˝ا توانسته ایم با جایگزین کردن متیونین پودر (دی ال- متیونین) با هیدروکسی آنالوگ متیونین مایع (MHA-FA Liquid) ، ظرفیت تولید واحد تولید خوراک یکی از مشتریانمان را به اندازه 1500 تن در هفته افزایش دهیم. در آن زمان میزان تولید مشتری در هفته 10285 تن بود (2057 تن در روز). برای تولید این میزان خوراک، پرسنل 3 شیفت در روز، 5 روز در هفته به علاوه یک شیفت اضافه در روز ششم کار می کردند.
به دنبال درخواست این مشتری، ما تحقیقی را در رابطه با عملکرد کارخانه خوراک آغاز کردیم. نتایج نشان داد که با یک تغییر کوچک و به دلیل کاهش زمان میکس، عملکرد این واحد تولیدی افزایش یافت. این تحقیق نشان داد که فرایندهای انجام شده در این کارخانه از کیفیت خوبی برخوردار بود ولی زمان کل میکس 7 دقیقه به ازای هر بچ موجب محدود شدن تناژ تولیدی این مجموعه گردیده بود.

افزایش میزان تولید کارخانه دام

زمان میکس طولانی به دلیل 4 مایع مختلفی بود که در جیره های این کارخانه استفاده می شد. ( MHA-FA مایع، لیزین مایع، کولین کلراید مایع و چربی). بنابراین واضح است هر فرصتی که بتواند زمان کل اختلاط را کاهش دهد می تواند موجب افزایش ظرفیت تولید این کارخانه شده و برای این مشتری سودمند واقع شود.
با توجه به تحقیق فوق نتیجه می گیریم که با تغییر MHA-FA مایع به دی ال- متیونین پودر، میتوان زمان کل میکس را تقریبا˝ 55 ثانیه کاهش داد. بدین صورت به جای 4 ماده اولیه مایع ، فقط 3 ماده مایع مورد استفاده قرار گرفت. تنها این تغییر کوچک توانست ظرفیت تولید را تا 311 تن در روز (1555 تن در هفته ) افزایش دهد که نتیجتا˝ ظرفیت کل به 11840 تن در هفته (2368 تن در روز) رسید. اگرچه برای این کارخانه، تولید 10285 تن در هفته هم کافی بود، ولی این تغییر بدین معنا بود که می توانستند با 3 شیفت در روز و 5 روز در هفته، به میزان مورد نیاز تولید دست یابد. از همه مهمتر آنکه آنها قادر شدند با حذف اضافه کاری و با هزینه های خیلی کمتری به ظرفیت تولید مدنظرشان دست یابند.
دی ال - متیونین به عنوان یک ماده ریز مغذی پودر می تواند به طور همزمان با مواد اولیه جامد دیگر توزین شده و در انتها وارد میکسر شود. همزمانی که میکسر با مواد اولیه اصلی مانند ذرت و کنجاله سویا پر می شود ، این مواد ( دی ال - متیونین ) می توانند توزین شده و به مخلوط اضافه شوند ، بنابراین هیچ زمانی برای آماده سازی آنها از دست نخواهد رفت. اما یک افزودنی مایع نمی تواند قبل از اندازه گیری آن ، به مخلوط اضافه شود زیرا اندازه گیری میزان و افزودن آن بایستی همزمان انجام گیرد. علاوه بر آن یک افزودنی مایع زمانی به میکسر اضافه می شود که کل مواد اولیه جامد در داخل میکسر وجود داشته باشند ، چرا که در غیر این صورت ، ماده مایع به جداره و تیغه های میکسر چسبیده و بعدا˝ موجب تشکیل کلوخه و مشکلات بعدی می شود.
در نهایت، زمان میکس به اندازه تقریبا˝ 55 ثانیه کاهش یافت. هرچند که این عدد، عدد بزرگی به نظر نمی آید ولی این امکان را برای مشتری کرد که بتواند 1555 تن خوراک مازاد در هفته تولید کند. از آنجاییکه تولید 10285 تن خوراک در هفته کافی بود ، این افزایش ظرفیت موجب حذف اضافه کاری شد. علاوه بر آن، بیش از 500000 دلار در سال و یا 1500 دلار روزانه در هزینه ها نیز صرفه جویی شد. بی شک این مطالعه موردی نشان می دهد که چگونه یک تغییر کوچک می تواند منجر به منفعت بزرگی گردد. در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با خدمات فنی شرکت ایوانیک ، با دفتر منطقه ای خود تماس بگیرید.

مقایسه عملکرد کارخانه تولید خوراک قبل و بعد از افزایش میزان تولید با استفاده از منابع مختلف متیونین

جدول1 مقایسه عملکرد کارخانه تولید خوراک قبل و بعد از افزایش میزان تولید با استفاده از منابع مختلف متیونین

مترجمین: علی افسر، شیما قندیلی

  • کلیدواژه ها: افزایش میزان تولید کارخانه دام
  • طبقه: شماره چهل و دوم بازدید: 6438

    
    ارزیابی مطلب فوق:


    آگهی های متنی