نوشته: پنجشنبه 5 آبان 1390 ساعت: 13:19 نویسنده: مدير سايت
به گفته رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری صنعت مرغداری کشورصادرات مرغ نیازمند ساز و کارهای مدیریتی است
صادرات مرغ نیازمند ساز و کارهای مدیریتی است

حمید فاضلی رئیس هیئت مدیره اتحادیه سراسری صنعت مرغداری کشور با بیان این مطلب افزود: برای صادرات مرغ باید زیر ساخت های مدیریتی و تولیدی انجام شود و صادرات در درجه ی اول نیازمند بازارهای معین و هدف است.
وی ادامه داد: برای صادرات باید استانداردهای تولیدی جهانی را رعایت کنیم تا کیفیت مرغ های صادراتی کشور مطابق با بازارهای جهانی باشد.
فاضلی تصریح کرد: برای صادرات مرغ مرغداری های کشور از لحاظ استانداردهای بهداشتی، وزنی، کشتاری باید مطابق با استانداردهای جهانی باشد تا بازارهای خود را در کشورهای دیگر داشته باشیم.
وی با اشاره به این که با توجه به شرایط موجود صادرات مرغ شعاری بیش نیست افزود: برای ورود به بازار جهانی و صادرات نیازمند یک برنامه ریزی کوتاه مدت هستیم زیرا اگر بخواهیم براساس نیاز و ذائقه کشورهای دیگر تولید مرغ داشته باشیم نیازمند روند زمانی پنج ماهه هستیم.
وی با بیان این مطلب تاکید کرد: با ایجاد انگیزه به پرورش دهندگان مرغ باید تولید مرغ را افزایش دهیم ولی اکنون صادرات مرغ بدون برنامه ریزی شعاری بیش نیست.
افزایش قیمت نهاده های تولید مرغ را به مخاطره انداخته است مرتضی صالح پور استاد دانشگاه کشاورزی با بیان مطلب فوق ادامه داد: حذف یارانه ها در مرغداری ها باعث افزایش قیمت تمام شده ی محصول شده است و با این وجود بسیاری از مرغداری ها توان تولید مرغ را در کشور ندارند.
وی تصریح کرد: با کاهش تولید مرغ در بسیاری از مرغداری ها به دلیل افزایش قیمت نهاده ها، قابلیت صادرات مرغ به کشورهای اطراف را نخواهیم داشت.
صالح پور افزود: اکثر مرغ های تولیدی کشور وزنی بالای 3 کیلوگرم دارند و به دلیل افزایش قیمت مرغ، توان مردم برای خرید مرغ کاهش یافته است.
نوسانات شدید قیمتی در نهاده های دامی این استاد دانشگاه تصریح کرد: بیش از 70 درصد هزینه ی مرغداری های کشور خوراک دام است و نرخ خوراک مرغ بسیار افزایش یافته است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دولت تعرفه سوخت را در مرغداری ها کاهش داده اما هنوز هزینه ی تولید مرغ بالاست.
صالح پور با اشاره به این مطلب افزود: بسیاری از مرغداری های کشور با مشکلاتی چون افزایش نرخ خوراک دام، حامل های انرژی و بیماری های دامی روبه رو هستند که باعث کاهش تولید و عدم توان صادرات در کشور می باشد.
وضعیت فلج شده در مرغداری های کشور احمد موسوی کارشناس دام در ادامه افزود: نوسانات قیمتی نهاده های مرغ از جمله خوراک مرغ و جوجه بسیار زیاد است و این به نوعی مرغداری های کشور را دچار فلج می کند.
وی افزود: قیمت تولیدی مرغ در کشورهای اطراف بسیار پایین تر از ایران است و ایران با قیمت بالا، بازارهای خود را از بین کشورهای دیگر از دست می دهد . موسوی تصریح کرد: برای صادرات مرغ باید اول کیفیت مرغ های تولیدی را در کشور افزایش دهیم بعد بازارهای هدف را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: مرغداری های سنتی کشور امکانات لازم را برای صادرات مرغ ندارند و هنوز بسیاری از مرغداری های سنتی کشور توان تولید بهینه مرغ را ندارند.
وی با اشاره به مطالب فوق خاطر نشان کرد: برای صادرات مرغ باید برنامه ریزی کوتاه مدت داشته باشیم و مرغداری های کشور باید صنعتی شوند تا کیفیت مرغ ها مطابق با استانداردهای جهانی شود.

  • کلیدواژه ها: صادرات مرغ پرورش مدیریت
  • طبقه: اخبار بازدید: 4533

    آگهی های متنی