دکتر دستور در مراسم بزرگداشت 14 مهر - روز ملی دامپزشکی - که در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، با اشاره به اینکه پایش باقیمانده واکسن ها در شیر، گوشت قرمز، گوشت سفید و عرضه گوشت سالم عاری از این داروها مهمترین برنامه این سازمان از سال گذشته بوده است، افزود: طرح پایش باقیمانده داروها در شیر و گوشت قرمز سال گذشته انجام شد و امسال در گوشت مرغ در دست اجراست.
وی رعایت موازین و نکات بهداشتی را مهمترین عامل توسعه صادرات فراورده ها و محصولات دامی دانست و گفت: علاوه بر افزایش سطح بهداشت و کیفیت و سلامت گوشت های مصرفی در داخل، برای کسب بازارهای جهانی باید گوشت مرغ عاری از آنتی بیوتیک تولید و صادر شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین تولید سالم میگو و دیگر آبزیان پرورشی را از دیگر موفقیت های این سازمان اعلام کرد و افزود: از سال گذشته با افزایش نظارت های بهداشتی موفق شدیم با تولید سالم میگو صادرات این محصول را به بازار اتحادیه اروپا انجام دهیم.
دکتر دستور، ساماندهی کشتارگاه ها را از دیگر برنامه های این سازمان از سال 82 تاکنون دانست و گفت: از سال 82 تاکنون موفق شدیم شیوه کشتار را از سنتی به صنعتی تغییر دهیم و هم اکنون نیز بیش از 60 مورد کشتارگاه صنعتی در کشور فعال است و تا پایان سال نیز تعداد قابل توجهی از کشتارگاههای صنعتی فعال خواهد شد.
وی افزود: پارسال بیش از 600 میلیون قطعه مرغ در کشتارگاه های صنعتی کشتار و عرضه شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه بیش از 192 مورد بیماری دامی در کشور شناسایی شده است، گفت: از 192 مورد بیماری 50 درصد بیماری های مشترک انسان و دام است و در حوزه نشخوارکنندگان نیز از حدود 102 مورد بیماری 36 درصد بیماری مشترک است.
دکتر دستور همچنین از ریشه کنی بیماری طاعون گاوی خبر داد و افزود: از 3 سال گذشته مبارزه با این بیماری در کشور آغاز شد و سال گذشته همزمان با دیگر کشورهای جهان این بیماری را از کشور ریشه کن کردیم.
وی درباره بیماریهای سل و بروسلز گفت: این بیماری ها سال گذشته 30 تا 40 درصد کانون های تولید و پرورش را تهدید می کرد که امسال با نظارت های دقیق موفق شدیم کانون این بیماری ها را تا 80 درصد کاهش دهیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور راه اندازی شبکه جامع اطلاعات جغرافیایی و شبکه مراقبت بیماریها در حوزه طیور را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: امسال شبکه جامع اطلاعات جغرافیایی بیماری ها و شبکه مراقبت و کنترل بیماری های آبزیان راه اندازی خواهد شد.
دکتر دستور درباره تولید واکسن های بیماری های دامی در کشور گفت: سالانه بیش از 250 میلیون واحد واکسیناسیون دامی با همکاری بخش خصوصی و دولتی در کشور تولید می شود.
وی با اشاره به سطح گسترده نظارتی دامپزشکی کشور در بیش از 88 هزار واحد اپیدمولوژی دامی، بیش از 20 هزار واحد مرغداری 5 هزار کلونی زنبور عسل در باره حمایت از شرایط شغلی دامپزشکان افزود: تصویب و اجرای آئین نامه افزایش تعرفه های ناظران بهداشتی و به روز کردن این تعرفه ها متناسب با سختی کار و نرخ تورم از مهم ترین اقدامات سازمان دامپزشکی است.
تولید گوشت مرغ عاری از آنتی بیوتیک آغاز شد
طبقه: اخبار بازدید: 3161