دانشمندان انگلیسی با تولید نوعی جوجه اصلاح ژنتیكی شده كه نمیتواند بیماری آنفلوانزای مرغی را منتقل كند، گامی بلند در جلوگیری از سرایت آنفلوانزای مرغی به انسانها بردارند.
به گزارش ایسنا، دانشمندان دانشگاههای كمبریج و ادینبورگ اظهار كردند، با وجود اینكه جوجههای تراریخته در هنگام ابتلا به آنفلوانزای مرغی H5N1 بیمار شده و مردند اما بیماری را به سایر جوجههای سالم اطرافشان منتقل نكردند.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت حیوانات، ویروس آنفلوانزای مرغی H5N1 در آسیا و خاورمیانه شایع بوده و از سال 2003 به صورت گاه به گاه در اروپا شایع و به مرگ صدها میلیون پرنده منجر شد.
این ویروس به ندرت انسانها را مبتلا میكند، اما در صورت ابتلا مرگبار است. سازمان بهداشت جهانی 516 مورد ابتلا به این بیماری را از سال 2003 ثبت كرد كه 306 تن بر اثر آن مردند.
خطر این بیماری در ابتلای سریع به آن و انتقال سریعتر آن است كه ممكن است باعث مرگ میلیونها انسان بشود.
برای تولید این نوع جوجهها، محققان انگلیسی یك ژن جدید را معرفی كردند كه یك ملوكول «تله» تولید میكند كه یك عنصر مهم كنترلی ویروس آنفلوانزای مرغی را شبیهسازی میكند.
مكانیزم تكثیر ویروس، ملكول تله را به جای ژنهای ویروسی شناسایی كرده و در نتیجه در چرخه تكثیر ویروس اختلال ایجاد میشود.
دانشمندان پس از تولید جوجهها تراریخته، 10 جوجه تراریخته و 10 جوجه عادی را با ویروس مبتلا كردند. جوجههای تراریخته مانند جوجههای عادی مریض شدند اما بیماری را منتقل نكردند.
دانشمندان اعلام كردند در حال حاضر در حال تلاش یرای تولید جوجههایی هستند كه كاملا به آنفلوانزای مرغی مقاوم باشند.
ميميرند ولي بيمار نميكنند! جوجههای تراریخته غیر ناقل آنفلوانزای مرغی تولید شدمنبع: شبكه اطلاع رساني صنعت مرغداري
طبقه: اخبار بازدید: 3240